ŞIRNAK / İDİL - Dirsekli Ortaokulu

Dirsekli Ortaokulu

Dirsekli Köyü İdil / Şırnak
Vizyon
1-Kendisiyle barışık, kendini tanıyan,kendine güvenen değerlere saygılı,hoşgörülü, çevreye ve toplumsal olaylara duyarlı, ahlâklı, kendisine ve topluma faydalı bireyler yetiştirmek; 2-Akademik,sportif,sanatsal ve kültürel yönden kendini geliştirmiş bireyler yetiştirmek 3-Okulumuzu köyün eğitim,öğretim,spor, sanat ve kültür merkezi haline getirmek
Misyon
Akademik, sportif, sanatsal ve kültürel alanlarda başarılı öğrenciler yetiştirmek
2010-2011 eğitim-öğretim yılı okullar arası bilgi yarışması idil ikinciliği
Kütüphane Kitap Sayısı :1252
Öğretim Şekli :Okulumuz 9 derslik ile İlkokul ve Ortaokul birlikte normal eğitim yapmaktadır.
Okulumuzun Isınması Kalorifer ile sağlanmaktadır.
Ulaşım
Okulumuza ulaşım,öğretmenlerimizin özel araçlarıyla sağlanmaktadır.Gerek duyulması halinde servis ile de sağlanabilmektedir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz eski Midyat yolu üzerinde 125 hane olup,Kasım 2018 yılı bilgileriyle 534 kişilik nüfusa sahiptir.Köyümüzde bir cami,birde İlk ve Ortaokulun birlikte olduğu okul mevcuttur.Köyümüzde Karakol bulunmamaktadır.Ayrıca köyümüzde Mobese (Her yeri görebilen kamera sistemi) bulunmaktadır.Köyümüzün geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.Bunun dışında köyümüz nüfusu kadar kişi de çeşitli Avrupa ülkelerinde bulunmaktadır.
Okulumuz İl merkezine 80 km,İlçe merkezine ise 4 km uzaklıktadır.
Diğer Hususlar
Okulumuzun bölgemiz dışından bir idarecisi olarak, yeni atanacak ve bölgemizle ilgili bilgi sahibi olmamış kişilerden, duyduklarınızla karar verme yerine, on bir yılını bu ilçede yaşamakta olan birisine inanmanızı ve gönül rahatlığı ile bölgemizi ziyaret etmenizi ve bu bölgede kalma ve çalışmayla ilgili bir sorun yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz.